Omet els enllaços

Projecte/Metodologia

L’objectiu terapèutic és el canvi conductual, la desintoxicació i deshabituació de les substàncies, l’abandonament de les conductes de risc i adquirir la capacitat de decidir sobre el futur de forma funcional i adaptativa per aconseguir una nova oportunitat de vida digna i adaptada a l’ entorn social i familiar.

Testimonis

Veure
Testimonis

‍Tots

Truca'ns
per Telèfon

93 897 11 28

Envia'ns un
E-mail

info@fontfregona.com

Vols estar al corrent de les novetats? Segueix-nos!

Programa d'Atenció Psiquiàtrica Psicològica i Educativa per a Joves amb Transtorns de Conducta i Addiccions.

El model d’abordatge està basat en el cognitivo-conductual i en les teories del modelatge i la influència dels igual oferint una atenció física, psiquiàtrica, psicològica, social i educativa en un entorn estable i segur per aconseguir el canvi conductual.

Per el tractament efectiu de qualsevol trastorn s’han d'intervenir totes les dimensions de la persona: biològic, psiquiàtric, psicològic i social (model bioposicosocial).

El nostre projecte treballa els 3 àmbits conjuntament; el psiquiàtric, la psicologia, i la sociologia, per aconseguir la connexió necessària entre el cos i la ment (pla físic, psicològic i espiritual) que es el que ajudarà al veritable creixement personal de l’individu i a la recuperació integral.

Equip terapèutic

Psiquiatres, psicòlegs, psico-pedagogs, professors i educadors, tots ells especialitzats en l’atenció de joves i adolescents així com atenció emocional a les famílies.

Equip educatiu i d’ensenyament

Educadors socials, treballadors socials, integradors socials, monitors auxiliars, equinoterapeutes, ecojardiners i docents.

Equip de direcció i gestió

Admissions, Entrevistes, logística, administració, finances.

Espai Terapèutic i Educatiu

Metodologia

Entrevista amb la Família

En la primera entrevista la família rep tota la informació del funcionament i les activitats que es duen a terme a més dels requisits per ingressar.

Valoració i pauta del tractament més adient

Entrevista amb el jove per poder pautar un tractament terapèutic individual i personalitzat a partir de la realització de tests i proves diagnòstiques que realitzen els membres de l’Equip terapèutic del centre i que es van valorant i revisant periòdicament en funció de l’evolució del jove.

Informe i consens amb la família

Reunió amb la família per informar de tots els passos a seguir i del tractament terapèutic a realitzar. Durant tot el temps de l’ingrès es treballa de forma coordinada amb les famílies, amb informació continua i bidireccional.

La família sempre és informada de l’evolució del jove i participa de les decisions més importants del tractament, de forma consensuada amb l’equip terapèutic i educatiu.

Grup de famílies

Els familiars de les persones ingressades disposen del que anomenem “grup de famílies”, unes trobades periòdiques per oferir suport emocional, normalitzar vivències i poder-les compartir amb altres persones.

Espai Terapèutic i Educatiu Residencial

Durant tot el procés terapèutic, el jove compta amb una actuació educativa integral que inclou:

Teràpia individual amb psicòloga i psiquiatre

Teràpia psicopedagògica

Teràpia conductual

Teràpia de grup

Prevenció de recaigudes

Grups d’habilitats socials

Labor-teràpia

Tallers ocupacionals

Formació acadèmica reglada

Així com sortides terapèutiques programades, visites familiars, activitats d’oci programades al centre, teràpies complementàries, esport i visites mèdiques i d’infermeria sempre que és necessari.

Institucions i Organismes que ens Avalen

Educació

Font Fregona disposa d’un conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per estudis d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

L’Escola del centre terapèutic Font Fregona ofereix a l’alumnat una formació acadèmica compensatòria i integral, per tal de poder facilitar una futura acreditació acadèmica reglada i la seva inserció sociolaboral.

Per altra banda, existeix la voluntat clara i ambiciosa de formar persones, en sentit ampli i integral: que siguin respectuoses amb les altres persones, les lleis i l’entorn, crítics i actius davant la intolerància i la discriminació, i atents i participatius als canvis i moviments socials.

Per tant, el plantejament educatiu del centre es fonamenta en valors tals com:

  • Educació integral de l’alumnat: socialització i integració, bona convivència, coeducació, diàleg i treball cooperatiu
  • Aprenentatge reflexiu, crític i significatiu
  • Innovacions en tots els camps i adaptació a la realitat canviant, tot potenciant la interdisciplinarietat
  • Estímul de la curiositat cultural i de la creativitat
  • Compromís, rigor i exigència
  • Participació positiva i responsable
  • El català com a llengua de referència en tots els àmbits de la vida escolar.

 

El projecte educatiu és assumit pels professors del centre. L’escola té la condició d’unitat o aula d’adaptació curricular externa, adscrita a l’Institut de l’Alt Foix (Sant Martí Sarroca, Barcelona) i a l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

Convenis

Font Fregona combina places per persones que ingressen a nivell particular, i per part d’altres institucions com l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i el Consell Insular d’Eivissa, entre d’altres. Hem col·laborat amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per nois i noies tutelats des de l’any 2004 al 2019, el Ministeri de Salut i Benestar del Govern d’Andorra, SPOTT de Diputació de Barcelona, Departament de Justícia Juvenil de la Generalitat de Catalunya.

Font Fregona es un centre sociosanitari autoritzat en el registre de centres, serveis i establiments sanitaris del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb el codi H08618140.

Et Podem Ajudar

El nostre centre està especialitzat en el tractament d’addicions, trastorns mentals i patologia dual, adreçat a joves i adolescents.

Font Fregona

L’objectiu és aconseguir vèncer l’addicció i reestructurar la seva vida a través de l’aprenentatge de nous patrons de conducta.

Deixa'ns les teves dades per rebre més informació.