Omet els enllaços

“Un altre Nadal”

El  passat desembre vam poder gaudir d’un concert nadalenc per part de la Coral Sol Ixent. Va ser una jornada amb un aire especial, perfecte per començar el Nadal. Tan especial va ser que un dels membres de la Coral, el Pere Queraltó i Segarra, va escriure l’article “Un altre Nadal” al setmanari El 3 de Vuit,  inspirat per aquell dia.

Nosaltres hem gaudit d’aquest escrit com un regal de Nadal, per això el volem compartir amb vosaltres.

Moltes gràcies Pere!

 

“Un altre Nadal”

Pere Queraltó i Segarra

 

Toca fer l’article i coincideix amb la setmana de Nadal; en dic un altre Nadal, perquè de nou altra volta ha arribat i també perquè és un Nadal que s’ha convertit anticipadament en un ‘altre’ per als membres de la Coral Sol Ixent, ja que l’encetàvem fa uns quinze dies amb un concert de cançons nadalenques al Centre Font Fregona, a cavall de Torrelles i Pontons. Una jornada dominical que vàrem poder viure i sentir amb un públic excepcional: una munió de joves aplegats i il·lusionats per escoltar peces musicals, algunes ja conegudes, d’altres noves per ells. Uns joves que s’emocionaven de la simbiosi musical.

Una jornada emotiva, vibrant, que ens manifestava les llums i les ombres que vesteixen aquesta festa. Llums per tot un ventall de colors diversos que omplen els cors. LLums per les esperances. Llum per la vivència de nombroses activitats socials. Ombres per les tristeses al recordar totes aquelles persones absents. Ombres per totes aquelles tibantors que hi ha en les relacions humanes i que contradictòriament la festa fa florir, i emergeixen d’una manera crua. Ombres pel descarnament de les soledats humanes.

Sovint en el nostre dia a dia, acostumem a fer servir moltes paraules per dir les coses que fem, que veiem, que toquem, que olorem, que sentim; n’hi ha, de paraules, que són el seguiment constant de coses plausibles i n’hi ha d’altres d’intangibles… Anem pels carrers de la vida fent servir-les totes, a algunes les hi podem posar imatge, a d’altres només les podem descobrir i reconèixer en aquell fi i subtil engranatge comunicatiu que es mou entre el cervell i el cor, entre uns ulls que miren i un cos de hi diu la seva tot i que a vegades, com diu la neurocientífica Nazaret Castellanos (Madrid, 1977): “oblidem que el nostre cervell no només pensa, sinó que és una combinació de tot el cos: olfacte, cor, intestins, pulmons, vista… tot està connectat… i cada un de nosaltres els connecta a la seva manera”. I el Nadal ho fa ben avinent.

 

Font Fregona

L’objectiu és aconseguir vèncer l’addicció i reestructurar la seva vida a través de l’aprenentatge de nous patrons de conducta.

Deixa'ns les teves dades per rebre més informació.