Omet els enllaços

Orientació acadèmica i laboral amb el SIAJ

Fa uns dies, el SIAJ (Servei d’Informació i Assessorament per a Joves) va vindre al centre a fer una xerrada sobre orientació acadèmica i professional on els joves van ser informats de totes les seves opcions respecte el seu futur.

Font Fregona disposa d’un conveni de col·laboració amb la Direcció General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, i l’Institut Obert de Catalunya del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquest conveni és oferir una formació acadèmica compensatòria i integral als joves ingressats al centre que els hi faciliti l’acreditació acadèmica reglada (ESO, Batxillerat i Cicles) i la posterior inserció laboral. D’acord amb el conveni, es fomenta que els joves tinguin temps lliure per a assistir a les tutories personals, fer els deures i accedir a la biblioteca i premsa escrita.

 

DESPRÉS DE L’ESO… QUÈ?

Quines opcions tinc després de l’ESO?”; “Com ho puc fer per estudiar veterinària?”;  “Rebré una titulació en acabar un cicle?”;  “Podré accedir a qualsevol cicle amb una prova d’accés?”; “Quins requisits he de complir per a cursar…?” 

Els alumnes de Font Fregona van participar a la xerrada sobre orientació acadèmica i professional que organitzem cada curs amb una treballadora del SIAJ (Servei d’Informació i Assessorament per a Joves) de Vilafranca del Penedès dins l’àmbit de la campanya “Després de l’ESO…Què? 2023”. En aquest acte van poder veure com s’organitza el sistema educatiu a Catalunya;  quines opcions hi ha per a seguir estudiant en obtenir el títol d’ESO (o en no obtenir-lo…); quins itineraris possibiliten l’accés a cada etapa formativa i també resoldre dubtes sobre cursos, estudis i l’accés al món laboral.

Després de la intervenció del SIAJ ve el moment de pensar en què estudiar el proper curs, reunir idees i plantejar itineraris de cara a les (molt) properes dates de preinscripció i matrícula per al curs vinent.

 

 

‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎                                

Font Fregona

L’objectiu és aconseguir vèncer l’addicció i reestructurar la seva vida a través de l’aprenentatge de nous patrons de conducta.

Deixa'ns les teves dades per rebre més informació.