Omet els enllaços

Il·lusió després d’una addicció

Avui us volem parlar de la recuperació de l’il·lusió després d’una addicció. Més concretament, us ho explicarem a través de les conclusions d’una recerca realitzada per la Mireia Arques. 

Compleixo els requisits per ser addicte? és un treball de recerca (TREC) basat en Font Fregona realitzat per la Mireia Arques i Oller, assessorat i supervisat per la psicopedagoga del nostre centre, Xesca Arques. El treball tracta l’adolescent addicte i investiga el rebuig social que reben les persones consumidores, com també els estereotips associats amb elles. Els principals objectius son desestigmatitzar els adolescents addictes i sensibilitzar els joves sobre les addiccions.

IL·LUSIÓ DESPRÉS D’UNA ADDICCIÓ

“El més destacable del que canviarien del passat són les decisions que van prendre, els consums i les actituds lligades al consum.  Del que tornarien a fer, posen en relleu recuperar moments bons de la seva infància i amb la família. I sobre les il·lusions, destaca voler estudiar, tenir feina, gaudir, estar bé amb la família.

En aquestes il·lusions es veu com les activitats quotidianes que abans no valoraven, ara sí que ho fan. També es veu que comencen a trobar sentit a la seva vida i a estar motivats i emocionats per petites coses de la seva infància que abans no valoraven.

Davant de la pregunta de com es veuran d’aquí a 10 anys, en aquests joves que estan en un moment de trànsit en les seves vides, es destaca una mirada optimista amb motivacions molts cops poc valorades per joves de l’edat. Motivacions com feina, estudis, estar bé amb la família, estar vivint d’una manera sana i recuperada. En general, hi ha una mostra elevada d’il·lusió per canviar i sobretot per aconseguir diferents objectius. 

Tenir il·lusió, segons el doctor Rafel Bisquerra, impulsa o motiva que les persones canviïn. En el que expressen es veu alguna diferència entre les persones que porten un recorregut de tractament més bo que altres que fa poc que han començat o que encara que faci temps no acaben de fer el canvi.”

ARQUES i Oller, Mireia. Compleixo els requisits per ser addicte?. Institut d’Altafulla, 2022.

 

Font Fregona

L’objectiu és aconseguir vèncer l’addicció i reestructurar la seva vida a través de l’aprenentatge de nous patrons de conducta.

Deixa'ns les teves dades per rebre més informació.