Omet els enllaços

Cuca de llum

El passat dissabte vam fer una festa de comiat en honor al Martí, co-fundador del centre que ens va deixar fa unes setmanes.

Fa 33 anys el Martí va emprendre un projecte ple de llum junt amb la Fina—co-fundadora i directora del centre—per tal d’ajudar als joves amb trastorns mentals, de conducta, addiccions i patologia dual, i a les seves famílies.

Per commemorar d’una forma especial el seu comiat, vam inaugurar un nou totem que mira al totem Butterfly i que representa una cuca de llum que ens continuarà acompanyant sempre.

TOTEM CUCA DE LLUM

El Quico, pare d’una jove del centre, va dissenyar i construir el passat estiu de forma totalment altruista i per iniciativa pròpia el totem Butterfly en honor a la Mariví , una mare del centre que ens va deixar. Aquest dissabte ens va presentar un nou disseny, el totem Cuca de llum.

En l’emotiva festa de comiat que vàrem viure tots plegats, joves del centre i les seves famílies, equip professional, amics i familiars del Martí, el Quico va explicar com durant la inauguració del totem Butterfly es va sentir inspirat al veure com els joves en procés mostraven un mural que havien preparat i dedicat al Martí i a la Fina. Va imaginar de forma al·legòrica, com artista que és, a aquests joves com papallones que lluitaven per sortir del capoll i eren atretes per cuques de llum representades en el Martí i la Fina ajudant-los en el seu procés.

D’aquesta manera va néixer la idea del totem cuca de llum, en homenatge a la feina realitzada amb tants joves que han passat pel centre durant tots aquests anys. El totem simbolitza un far de llum per als joves que hi arriben quan estan perduts, un punt de trobada, un lloc on seure, conversar i reconduir les seves vides guiats pel Martí, la Fina i el seu equip.

De la mateixa manera que les cuques de llum es troben a la natura i no necessiten electricitat o piles per fer llum, les persones també tenim aquesta força. Només es tracta de buscar persones, vivències i conductes que ens encenguin, i aquest és precisament el propòsit del Martí i la Fina a Font Fregona, ajudar a trobar la llum pròpia de cadascú quan estan en la foscor.

El totem també s’encén a les nits, per guiar-nos en la foscor, i els brillants que llueixen i el coronen simbolitzen les cuques de llum en les que tots ens podem arribar a convertir.

 

Font Fregona

L’objectiu és aconseguir vèncer l’addicció i reestructurar la seva vida a través de l’aprenentatge de nous patrons de conducta.

Deixa'ns les teves dades per rebre més informació.